Tri načina za pronalaženje savršene boje naočara

Ako kupujete naočare za vid, ne možete pogriješiti sa naočarima u boji! Prošli su dani kada ste bili ograničeni na crno ili braon, sivo ili zlatno. Naočare u boji su hit ove sezone.


Volimo naočare u boji jer osvježavaju svaki autfit. One su blistave i zabavne i zaista vam mogu dati neki dodatni stil i šarm. Izazov za sve koji biraju tradicionalne boje kao što su crna i siva jeste pronaći pravu boju.

Ovo su tri načina za pronalaženje savršene boje naočara:

1. Kakva je vaša kosa i ton kože?

Postoji nekoliko načina da utvrdite kojem tonu pripadate – hladnom ili toplom.

  • Pogledajte vene na donjem dijelu vašeg zgloba – ukoliko je njihova boja zelena – vaš ton je topao, ukoliko su plave, onda je hladan.
  • Pogledajte unutrašnju stranu vaših usana. Da li je vam je koža boje kajsije (topao ton) ili ružičasta (hladan ton)?
  • Koža iza uveta – žućkasta (topao ton) ružičasta (hladan ton).
  • 'Srebro ili zlato' pravilo – prislonite naizmjenično tkanine uz lice i pogledajte koje vam boje bolje stoje, odnosno koja vas boja bolje ističe. Srebrna znači da pripadate hladnom tonu, a zlatna toplom.

Najbolje bi bilo da ostanete u istoj porodici tonova kada birate naočare.

2. Razmislite o svojoj garderobi

Ljubičaste naočare su lijepe, ali ako ne nosite puno garderobe ili modnih detalja koje su ljubičaste ili se slažu sa ljubičastom, mogu vas na kraju dovesti do frustracije ujutro. Vaše naočare ne moraju biti iste boje kao vaša odjeća, ali izaberite naočare u boji koja se slaže sa odjećom. Boje kao što su bordo i tamnoplava su dobar izbor, budući da su istovremeno hrabre i dovoljno tamne da djeluju kao neutralne i da se miješaju sa većinom boja vaše odjeće. Takođe, uzmite u obzir kakav vam je nakit. Ako nosite dosta zlata, možda ćete naći da će naočare u toplim tonovima izgledati bolje od naočara u hladnijoj boji.

3. Kakva je vaša ličnost?

Vaše naočare puno govore. Ako ste zabavan i slobodan tip, izaberite zabavnu boju! Ako želite eleganciju, izaberite bež i svijetloružičaste boje, ako ste jaka ličnost i samopouzdanja vam ne fali, izaberite crvene okvire.

Evo nekoliko modela koje možete naći u našoj optici na Zabjelu. Izgledaju prelijepo, pomažu vam da dobro vidite, i pristupačne su. Cijene ovih modela se kreću od 25 do 120 eura. Možete nam poslati upit preko našeg sajta ili nas pozovite na 020 640 553 / 069 080 408.

Sweet-years-naocare-dioptrija

Sweet years

Naocare-dioptrija-Furla

Furla

Max-naocare

Max

Guess-naocare-dioptrija

Swarovski

Max

Charm naocare

Charm

Max

Max

 


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.