Tri velike greške koje svi pravimo sa sunčanim naočarima

Sunčane naočare su neizostavni modni dodatak za svako godišnje doba, a posebno ljeti. Pri kupovini naočara, osim što želimo da nam kvalitetno štite oči, želimo i da lijepo izgledaju.

Kod nas možete naći samo originalne naočare sa 100% zaštite od UV zraka u više od 50 brendova. Pogledajte ih ovdje. Izbjegavajte ove tri greške koje svi radimo sa sunčanim naočarima i one će vam trajati i duže izgledati kao nove:

  1. Stavljate sunčane naočare na glavu

Tri su razloga zbog kojih sunčane naočare nikada ne bismo smjeli nositi na glavi:

Ukoliko je dio naočara koji ide na nos napravljen od žice, kosa se može zaplesti u njih pa je možete počupati kad ih budete skidali, a može se dogoditi i da se taj dio naočara slomi ili iskrivi.

Naočare se mogu raširiti i postati veoma labave kada ih stavite na oči. Kada glavu sagnete prema dolje naočare mogu pasti i tako se oštetiti.

  1. Ne prilagođavate sunčane naočare svome licu

Svako lice je pomalo asimetrično, bilo to vidljivo ili ne. Kod većine ljudi takođe postoji mala razlika u visini ušiju – jedno uvo može biti malo niže od drugog uva. Zato je jako bitno da izaberete okvir koji vam dobro pristaje i maksimalno vam pokriva oči i dio oko očiju, pa vas tako štiti od štetnih zraka.

Takođe, velike su šanse da su naočare isprobavali i drugi prije vas i da vam malo stoje nakoso. Ukoliko su naočare pomalo krive, nudimo vam besplatnu uslugu prilagođavanja naočara vašem licu.

  1. Držite sunčane naočare u torbi nezaštićene

Sunčane naočare nikada nemojte stavljati u torbu, a da ih prije toga ne zaštitite, odnosno ne stavite u futrolu ili kutiju. Upravo se u torbi naočare mogu najviše oštetiti. Krivci za to su ključevi i drugi oštriji predmeti koji će naočare ogrebati. Najmanje što možete uraditi je da sunčane naočare zamotate u krpicu za čišćenje od mikrofibera (koju takođe dobijate uz naočare) prije nego ih stavite u torbu.


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.