Dvadeset godina od smrti princeze Dajane

"Biti princeza nije toliko zabavno koliko mislite"
(Dajana, Princeza od Velsa, 1980’)

 

Velika Britanija danas obilježava 20 godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu su njeni poštovaoci počeli da polažu cvijeće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

– Ona je bila zrak svjetlosti u prilično sivom svijetu – rekao je Vilijam, njen najstariji sin i drugi u redu za tron.

Dajana, Princeza od Velsa (rođena Diana Frances Spencer, 1. jula 1961. - 31. avgusta 1997.) poznata je po tome što je bila bivša supruga Princa Charlesa (Britanski princ od Velsa) i najglamurozniji član britanske kraljevske porodice.

Njeno vjenčanje je bilo jedno od najgledanijih događaja u svjetskoj istoriji i prikuplilo je blizu milijardu gledalaca širom svijeta. Njena djeca takođe nisu nepoznata javnosti, a to su prinčevi Vilijam i Harri.

Pored svojih aristokratskih korijena i slave koju je dobila kao princeza, Dajana je takođe dobila puno priznanja zbog svoje neumorne posvećenosti humanitarnom radu i podršci Međunarodnoj kampanji za zabranu mina. Dajana je bila predsjednica Velike Ormond Street bolnice za djecu, pored desetina drugih humanitarnih organizacija. Nažalost, za nju je to značilo prekomjerno medijsko izvještavanje, naročito nakon završetka njenog braka sa princem Charlesom 1996. godine. Ova pažnja je dostigla vrhunac nakon njenog tragičnog sudara u Parizu 1997. godine.

Dajana nosi titulu najfotografisanije osobe u istoriji. Takođe je i jedna od najvećih svjetskih modnih ikona. Bila je nevjerovatna u svakom pogledu, i imala je jedno od najboljih prirodnih čula za stil u savremenoj istoriji. Njene modne kombinacije ostaće zapamćene, kao i sunčane naočare kojima je upotpunjavala predivne autfite.

Pošto smo uvijek raspoloženi da proslavimo fenomenalne trenutke za sunčane naočare, pogledajte  neke od najglamuroznijih trenutaka princeze Dajane, koju mnogi obožavaju, ne samo zbog svoje ljubazne prirode, filantropskih poduhvata, već i zbog svoje ljubavi za modom.

Evo nekih od najzanimljivijih autfita princeze Dajane. 


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.