Kako pravilno očistiti naočare?

Da li koristite naočare svaki dan? Naočare za sunce, kao i one sa dioptrijom, vrlo brzo se prljaju, pa je jako važno da ih pravilno održavate. Stakla su jako osjetljiva, pa nepravilnim rukovanjem vrlo često dolazi do grebanja stakala.

trussardi4

Trussardi

 

Pročitajte savjete za pravilno čišćenje naočara:

1. Ispirajte naočare vodom iz slavine
Ako su se vaše naočare prekrivene prljavštinom i prašinom, najbolje je da ih prije čišćenja isperete vodom iz slavine.

2. Upotrebljavajte odgovarajuće sredstvo za čišćenje
Većinu vremena čistićete naočare kako biste se riješili masnoća s vaše kože ili kose koja se prenese na stakla i okvire samim kontaktom. Specijalno sredstvo za čišćenje naočara će vam pomoći da skinete mrlje sa stakala.

3. Upotrebljavajte odgovarajuću tkaninu
Važno je koristiti odgovarajuću vrstu tkanine pri čišćenju vaših naočara. Neki tekstili, poput maramica, vune ili određenih sintetičkih tkanina mogu oštetiti stakla ili ostaviti neželjena vlakna. Tkanina od mikrofibera ili krpice koje ne ostavljaju dlačice mogu lijepo ukloniti mrlje od ulja zbog svog mekanog materijala i gusto tkane tkanine. Takođe možete koristiti čistu pamučnu majicu, ali pazite da je majica bez printa koji takođe može oštetiti stakla.

4. Držite naočare ispravno
Kada se spremate na čišćenje svojih naočara trebali biste ih držati za ručke uz okvir, kako biste ih čvrsto uhvatili, da ne dirate staklo.

5. Nježno brišite s jedne strane na drugu kružnim pokretima
Laganim kružnim pokretima brišite s jedne strane na drugu. Nemojte samo brisati po staklu ili ribati naprijed i nazad. Znajte da sredstvo za čišćenje uklanja ulje, ne samo sa stakala, već i sa jastučića za nos i cjelokupnih okvira. Ta područja nemojte zanemarivati kada čistite naočare, jer ulje može izazvati njihovo slabljenje i uzrokovati lomove.


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.