Koliko vrijedi modno carstvo Victorie Beckham?

2008. godine počela je priča o jednom od najuzbudljivijih modnih brendova u svijetu. Renomiranost svoje ugledne modne kuće, Victoria je svakako ‘zaradila’ modnim vizijama koje su njene obožavateljke iz sezone u sezonu spremno prihvatale i činile dijelom svog svakodnevnog stila.

Modna imperija Victoria Beckham

Victoria je svoju prvu kolekciju prezentovala u vrlo intimnom okruženju, a njen dizajn je odmah prepoznat od strane kritičara i publike. Iz sezone u sezonu, Victoria je svoje kolekcije dopunjavala novim komadama i modnim dodacima, i nastavila graditi svoju modnu viziju.

S vremenom su njene kreacije prepoznale žene širom svijeta, pogotovo one iz poslovnog svijeta, koje je oduševila činjenica da brend nudi komade prigodne za poslovne, causal ali i svečane događaje.

Novi investitor je povećao profit samog branda i njegovu vrijednost. Naime, slavna dizajnerka i modna ikona je prikupila 40 miliona dolara za proširenje svojih e-trgovina od NEO Investment Partnersa. 

“NEO je savršen partner za naše sljedeće poslovne korake. Oni razumiju moju viziju i želju za nezavisnošću, ali istovremeno i moju predanost brendu“, izjavila je Beckham.

Brend je dostupan u preko 50 zemalja svijeta, a vlasnici modne kuće su Victoria, njen suprug David i agent SImon Fuller. Odjeća se najvećim dijelom proizvodi u Velikoj Britaniji.

The Business of Fashion procjenjuje da je vrijednost njenog brenda vrtoglavih 133 miliona dolara ili više od 100 miliona eura.

Privatna dioničarska kompanija NEO je takođe osnovana 2008. godine i podržava mnoge brandove. David Belhassen, osnivač i manager NEO-a, istaknuo je da ima iznimnu čast raditi sa Victorijom, koja je izgradila poseban luksuzni brand kojeg krasi karakter i veliki potencijal.

* Ekskluzivnu kolekciju Victoria Beckham sunčanih naočara možete pronaći u našoj optici u Njegoševoj 16. Modeli su šik i glamurozni, veoma luksuzni i svaki je ručno rađen u Italiji.

Za sve informacije, možete nas pozvati na 069 080 408 ili 020 640 553.


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.