Ray Ban naočare kao neprevaziđeni modni detalj za muškarce

Kada kažemo „brendirane naočare“ koji brend vam prvi padne na um? 80% ljudi će na ovo pitanje odgovoriti upravo  Ray Ban!

Od poznatih Holivudskih zvijezda, preko rokera, pa sve do slučajnih prolaznika i komšija, čini se kao da svi posjeduju po makar jedan par ovih naočara. To i nije neko iznenađenje budući da je ovo brend koji je ostavio traga na tržištu još od 30-ih godina.

Dakle, priča Ray Ban naočara datira još od 30-ih godina kada su nastale sa jedinom svrhom da zaštite vojne pilote od sunčevih zraka, magljenja i UV zraka tokom letenja. 1937. je zvanična godina nastanka Ray Ban naočara koje su  prvobitno bile pod menadžmentom Bausch & Lomb kompanije, zatim su 1999. prodate kompaniji Luxottica.

Vidjevši avijatorke kod vojnih pilota, američka populacija se zaljubila u ovaj model i vrlo brzo je postao najatraktivniji u cijelom svijetu, međutim nisu uvijek bile na vrhuncu tržišne tražnje.

Tokom disko ere, 70-ih i 80-ih opala im je popularnost, sve do 1983. kada ih je Tom Cruise vratio na stub popularnosti kroz film Risky bussines podižući im tražnju i prodaju za čak 50%!

 

Tom Cruise nosi Ray Ban Wayferers
 Tom Cruise nosi Ray Ban Wayferers

Odaberite model Ray Ban naočara po vašoj želji!

Avijatorke, Wayfarers, Clubmasters, Caravan... predstavljamo vam neke od najpopularnijih modela!

Ray Ban Aviators

Tom Cruise nosi Aviators
Tom Cruise nosi Aviators

Najprepoznatljiviji i najupečatljiviji model Ray Ban naočara definitivno! Prvobitno osmišljen model kao zaštita za vojne pilote, dok je kasnije redizajniran u elegantniji model koji je postao opsesija širom svijeta.

Ove naočare su pravi izbor za sve muškarce koji vole klasiku. Retro naočare predstavljaju najpopularniji trend za ovu godinu:

 

 

Pruža sofisticiran izgled i predstavlja idealan modan dodatak za poslovne sastanke! Međutim, ukoliko uzimate avijatorke kako biste izgledali cool, ili mislite da ste već, onda možda bolje da pogledate naš sljedeći model...

Ray Ban Wayfarers

Muhhamad Ali nosi Wayfarers
Muhhamad Ali nosi Wayfarers

Odmah za avijatorkama po popularnosti dolaze Wayfarers. Tome svjedoči činjenica da su ovaj model iznijeli John F. Kennedy, Marilyn Monroe, zatim kasnije i Muhammad Ali, The Blues Brothers, Bob Dylan.

Jedna od najvećih prednosti ovog modela je ta što pristaju svim oblicima lica, bilo to ovalni oblik, kvadratni, u obliku srca…  ovaj model će vam sigurno odgovarati!

JFK nosi Wayfarers

Evo i prijedloga iz naše optike:

Ray Ban Clubmasters

Jake Gyllenhaal nosi Clubmasters

Ovaj model je dizajniran samo za one muškarce i žene koji imaju dovoljno samopouzdanja da ga iznesu!

Izaberite legendarni dizajn naočara za sunce Clubmaster Classic sa crnim ili plavim okvirima koje nudi naša optika, a takođe ih imamo i u mnogim drugim dezenima.

 Naočare iz naše optike:

Ray Ban Caravan

Johnny Depp nosi Ray Ban Caravan

 

Želite da ostavite utisak na pripadnicu ljepšeg pola, da ostanete primijećeni, a Avijatorke i Wayfarers vam se ne čini adekvatnim? Bez brige, ono što je vama potrebno jesu Ray Ban Caravan naočare, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Daju vam oštriji izgled i dodatnu dozu šarma.

Ovaj model će vam posebno odgovarati ukoliko imate okruglo lice, te će mu ravne linije ublažiti zaobljene ivice vašeg lica.

Naša preporuka je Ray Ban Caravan Gold koje možete naći u našoj optici u Njegoševoj 16 ili Central Pointu (Marka Radovića 21).

 

Koji model vi birate? Napišite nam u komentarima.


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.