Trendovi sunčanih naočara za 2018. godinu sa modnih revija

Što se tiče trendova za proljeće / ljeto 2018, na modnim pistama smo vidjeli najrazličitije i unikatne oblike, ali uglavnom su sunčane naočare bile velike - savršene za zaštitu očiju od ljetnjeg sunca. Bilo je nekoliko veličina naočara koje su predstavljene za proljeće / ljeto 2018., ali su sve bile u manjini u poređenju sa 'oversized' trendom.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends

Ključni dizajnerski elementi koje smo vidjeli su cat-eye okviri, u svim varijacijama, zajedno sa okruglim i pravougaonim oblicima, a materijali od kojih su izrađene naočare bili su razni, od plastike do metala, acetata kao i razne kombinacije ovih materijala. Primijetili smo i druge oblike i dizajn, jako jedinstvene naočare, sa zanimljivim i neobičnim oblicima, sci-fi inspiraciju ili puno sitnih detalja.

1. 'Oversized' 'cat eye' sunčane naočare


Najveći trend za 2018. godinu je 'Oversized' 'cat eye' okvir. Ovaj oblik je osnova u dizajnu sunčanih naočara za 2018. godinu, zato što lijepo djeluje na licu i savršeno odaje eleganciju i razigranost u isto vriijeme. Ove naočare su takođe pomalo retro, pa izgledaju jako stilizovano.

Cijela kolekcija Badgley Mischka bila je inspirisana šezdesetim godinama, od frizura do šminke i odjeće, tako da su velike sunčane naočare u transparentnom acetatu dodale pravi akcenat. Sličan efekat su imale naočare za sunce u Temperlei London u pastelnim bojama.

Kod kolekcije za naočare Laure Biagiotti, veliki 'cat eye' okviri su veoma moderni, zahvaljujući oštrim ivicama  na spoljnim krajevima, i prekrasnoj mješavini smeđe i ljubičaste boje preko čistog acetata.

 

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Large Cat Eye Sunglasses

2. Ekstremne 'cat eye' sunčane naočare

Pojedini dizajneri su kreirali 'cat eye' okvire koji su bili malo nagnutih uglova i oštre, kako bi se istakli u gomili sunčanih naočara proljeće / ljeto 2018. Neke naočare su bile velike, dok su druge bile prilično male, što ih je učinilo da izgledaju oštrije i zanimljivije.

Možda su najpoznatije cat eye naočare primijećene kod kolekcije Louis Vuitton-a. Dok ove sunčane naočare nisu naročito velike, njihovi krajevi su dugi i oštri, sa okvirom od metala i acetata koji izgledaju istovremeno sportski i retro.

Mogli smo se osloniti na Maison Margiela da će ove sezone, kao i svake sezone, dati maksimalnu dramu sa istovremeno 'oversized' i unikatnim 'cat eye' naočarima u različitim bojama, sa jedinstvenim acetatom i staklima koja nisu uokvirena (pogledajte sliku).

Takođe smo vidjeli primjere ekstremnih i jedinstvenih 'Cat eye' okvira na pistama Emilio de la Morena, Moschino, Rochas i Erdem.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Extreme Cat Eye Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Extreme Cat Eye Sunglasses

3. Pravougaone 'cat eye'


Pored ekstremnih 'cat eye' okvira, koje su gotovo svi dizajneri prihvatili kao trend za proljeće / ljeto 2018. godine, hit su takođe pravougaone 'cat eye' naočare. Ako želite da uživate u ovom retro-klasičnom stilu novih 'cat eye' okvira, ali niste spremni za ekstremnu formu (trend broj 2), sigurno će Vam se svidjeti pravougaone 'cat eye' naočare.

U Ashley Villiams, pastelni plastični okviri u pravougaonom dizajnu malo su deblji, sa smeđim staklima koja se provide. Pravougaone 'cat eye' u Acne Studios su veće, napravljene od tamnijeg acetata, sa pojedinim čvrstim i pojedinim obojenim okvirima.

Ovaj trend smo primijetili kod Anya Hindmarch, gdje su naočare napravljene od čvrstog, svijetlećeg metala.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Rectangular Cat Eye Sunglasses

4. Okviri sa više boja


Ako Vam jedna boja sunčanih naočara nije dovoljna, možda bi Vam se svidjeli okviri koji su napravljeni u kombinaciji od dvije ili tri boje, što je jedan od trendova sunčanih naočara za 2018. godinu.

Na primer, u Marniu, zaobljena stakla su ugrađena u plastični okvir sa gornjom polovinom jedne boje (bijela, plava ili crvena), a donja polovina je providna.

Marco de Vincenzo okviri su jedinstveni, masivni,  pokrivaju gotovo pola lica, dizajnirani su u tri boje.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Multi-Colored Frames Sunglasses

5. Uske i izdužene naočare za sunce


Izuzetak od 'oversized' trenda za proljeće / ljeto 2018 je nekolicina okvira koji su bile izdužene i tanke - trend koji su snažno pokrenuli Instagram ifluenseri / modeli poput Belle Hadid.

U Prada kolekciji smo primijetili ovakve, kao i zaobljene 'cat eye' i pravougaone sa metalnim okvirom u Miu Miu. U Sonia Rykiel, ramovi su bili izrađeni od crne plastike i bili su malo kosi, ali su ipak bili uski i izduženi.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Elongated, Skinny Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Elongated, Skinny Sunglasses

6. Male okrugle naočare

Bitlsi su besmrtni, a takođe su i male, okrugle naočare za sunce popularizovani od strane Johna Lennona. Vidjeli smo nekoliko interesantnih naočara inspirisanih ovim izgledom kao još jedan od trendova sunčanih naočara za ljeto 2018.

Primijetili smo Miu Miu sunčane naočare u svim oblicima i veličinama u metalnom okviru, ali su se naročito izdvojile male, okruglih stakala. Stakla su postavljena naročito blizu, a primijetili smo i dvostruki most.

Male, okrugle naočare u Valentinu su imale poseban efekat, jer su stakla napravljena od plavog ili crvenog toniranog materijala, a okvir koji ih okružuje pokriven je malim štapićima.

Na kraju, u Sportmak-u smo videli stilsku varijaciju na malim, okruglim staklima, dok je most je nagnut na gore.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Small Round Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Small Round Sunglasses

7. 'Oversized' okrugli okviri

'Oversized' naočare nude najbolju zaštitu od sunca,  kao i od pogleda. :) Ako želite mirniji i suptilniji izgled, okrugli okviri su takođe bili primijećeni na svim pistama, pored ugaonih i naočara upadljivog dizajna.

Kod Bottega Venete, na primjer, vidjeli smo tamne okvire od acetata sa ljubičastim sjajnim detaljima koje su sve pokrivale, od obrva do obraza.

Na pisti, Emilio Pucci modeli su nosili okvire od pastel acetata koji su bili okrugli i veliki, uz samo nagoveštaj 'cat eye' efekta 60-ih zahvaljujući dodatnom materijalu iznad vrha stakala.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Oversized Round Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Oversized Round Sunglasses

8. Spuštene ručke

Iako je fokus u kolekcijama za proljeć / ljeto 2018 bio oko samih okvira, neki dizajneri su takođe postali kreativni sa ručkicama naočara. Trend koji je stvarno sjajan bio je iznenadno spuštanje ručkica, između okvira i ušiju.

Sunčane naočare u Coach-u bile su dramatično prevelike i pokrivene dekoracijama, ali najupečatljivije su bile spuštene ručkice. 

U kolekciji Francesca Scognamiglia, vidjeli smo i spuštene ručkice i 'oversized' dizajn, ali tu se sličnosti završavaju. Okviri su napravljeni od tankog metala, a stakla su providna, što je idealno za korektivne naočare. Ove naočare su jednostavne i sofisticirane, sa nagovještajem retro šarma.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Drop Temples Sunglasses

9. Četvrtaste naočare

Iako ovo nije primarni trend, nesporno je da četvrtasti okviri od prošle sezone i dalje ostaju trend na modnoj sceni . Četvrtasti okviri predstavljaju jedan od trendova za proljeće / ljeto 2018. za sve koji vole da izgledaju samopouzdano i oštro.

U Calvin Luo kolekciji, akcenat je bio na četvrtastim, braon naočarima, sa jedinstvenim okvirom koji je bio samo malo odvojen od stakala na spoljnjem uglu. Calvin Luo je sofisticirano i umetničko predstavio klasični četvrtasti okvir.

Angel Chen nam je dao četvrtaste naočare zajedno sa ponovljenom sci-fi vibom. Oštre ivice sunčanih naočara sa čvrstim crnim staklima su bile manje hipsterske, a više buntovničke.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Square Sunglasses

10. 'Oversized' avijatorke

Ako želite da se odlučite za neke od sunčanih naočara za proljeće 2018 koji nudi više unisex i cool izgled, bićete srećni da znate da su avijatorke još uvek u trendu, sa svim vrstama stakala uključujući i klasična stakla ogledala. 

Velike avijatorke u Altuzarri su bile posebno lijepe zahvaljujući jedinstvenom obliku koji je stvorenod metalnog mosta.

U Chanel kolekciji smo primijetili neobičan oblik, pošto su reflektivna stakla povezana preko mosta dok i dalje imaju oblik avijatora.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Oversized Aviator Sunglasses

#11. Brendirane sunčane naočare

Kada stavite par brendiranih sunčanih naočara, pustate da vaše oči postanu mjesto propagande, ovaj trend je jedinstven i definitivno nije za svakoga, ali je ipak tu.  D&G sunčane naočare dolaze sa staklima u obliku D&G - oznaka slova samog brenda. Okvir je deblji i pokriven draguljima, u slučaju da su samo slova bila previše suptilna. :)

Christian Dior naočare su samo za nijansu manje ekstremne, sa "J'ADIOR" napisanim na vrhu ramova, tačno iznad mosta.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Branded Sunglasses

12. Naočare sa printom

Ako želite da se izdvojite i da budete nezaboravni gdje god da idete, onda bi naočare sa printom najkreativnih dizajnera za proljeće / ljeto 2018 trebale biti vaš prvi izbor.

Za Ashley Villiams, dizajn na sunčanim naočarima sa tankijim acetatnim okvirima bio je jedinstven, ali i suptilan, sa cik cak linijama i tačkama u crno-beloj boji.

Naočare za sunce Versace su bile prekrivene upravo takvim printom, i dodatno je ovaj print korišćen i za odjeću. Boje koje smo primijetili su svijetle nijanse žutog, narandžastog, zelenog ili crvenog, ukrašene crnim linijama. Ovaj print se slagao odlično sa retro, ​​'oversized' okvirima očiju oko očiju

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Printed Frames Sunglasses

#13. Monohromatske naočare

Čvrsti okviri u neutralnim nijansama bili su daleko najzastupljeniji na modnim pistama, ali su pojednini dizajneri - naročito oni koji su se opredijelili za klasičnije oblike naočara - odlučili da naočare budu u svijetlim bojama.

House of Holland proslavlja proleće i ljeto s svijetlim, neonskim ramovima od plastike. Koristili su sve vrste oblika koje su ikonske za predstojeću sezonu, kao što su 'cat eye' i pravougaone, u nijansama od svijetlo plave i jarke narandžaste.

U Elie Saab-u, sunčane naočare u boji za ljeto 2018. godine imale su interesantnu boju i dizajn. Naočare su bile 'oversized', četvrtaste, u bojama poput crvene, plave, žute i zelene. Boje su bile uparene sa monohromatskom odjećom.


Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Colorful Frames Sunglasses

14. Sci-Fi naočare

Ako se osjećate futuristički (ili retro-futuristički), možete se odlučiti za neke od najefektnijih sunčanih naočara za proljeće 2018. godine. Ovaj jedinstveni dizajn naočara će učiniti da izgledate kao sci-fi modna ikona. :)

Kolekcija u Gucciju bila je prilično "inspirisana 80-im godinama, tako da je bio jako zanimljivo vidjeti retro-futuristički dizajn naočara koje su pokrivale cijelu polovinu lica, i ličile na robotski štit ili lični ekran.

Koche brend je bio inspirsan X-men-om sa crnim okvirom oko dugog horizontalnog staka.

Vjerovatno najudobnije naočare u ovom stilu bile su konkavne plastične naočare Rejina Pyo za 2018. koje su dale svaom licu futuristički 'feeling'.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Sci-Fi Sunglasses

5. Sunčane naočare sa dvostrukim mostom

Dvostruki most na naočarima za sunce je detalj koji datira iz kasnih 60-ih koji je i dalje aktuelan tokom godina u pojedinim kolekcijama Često ga vidimo na unisex naočarima. Ovaj trend smo primijetilii u mnogim kolekcijama za proljeće i ljeto 2018.

Alexstorm je iskoristio ovaj trend jako kreativno, gde je dio okvira oko četvrtastih stakala napravljen od smeđeg acetata, dok je dvostruki most izradjen od metala.

U kolekciji  Alberta Ferretti, ekstremni 'cat eye' trend bio je uparen sa dvostrukim mostom, za jedinstvenu, ali stilsku kombinaciju retro stilova.

Jedinstveniji primer dvostrukog mosta primećen je u Fendiju, gde su poluprčasti acetatni okviri već bili interesantni, ali sedeći visoko iznad obrva, umesto toga je bio gornji most.

Takođe smo videli dvostruki most kod Tommy Hilfiger-a, Miu Miu, Prade, Self-Portrait i Giorgio Armani-ja.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Double Bridge Frames Sunglasses

16. 'Tortoiseshell' naočare od acetata

'Tortoiseshell' naočare od acetata predstavljaju jedan od trendova koji je vec nekoliko sezona u centru pažnje, zahvaljujući njihovoj sposobnosti da omekšaju svaki izgled i njihovu prilagodljivost kada je u pitanju dizajn i boja. Bilo je nekoliko besprijekornih modela koji su na nov način prikazale ovaj trend za proljeće / ljeto 2018. godine.

U Topshop Unique su kombinovali više trendova,p a smo vidjeli kombinaciju 'cat eye' sa okvirima žutih i smeđih tonova.

Dizajn je bio jedinstven i kod J.V. Anderson, gde su stakla bila okrugla, a okviri od acetata 'oversized' , tople boje , sa iznenadnom oštrom linijom na spoljnom dijelu okvira.

Još jedan brend koji je prikazao ovaj trend je Carolina Herrera, sa naočarima žute i smeđe kombinacije, i crne i sive.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Tortoiseshell Sunglasses

17. 'Blingy' naočare

Što se tiče ovog trenda, dizajneri su predstavili potpuno jedinstvene naočare. 

Naočare sa kristalima i cirkonima u ovoj sezoni bile su raznolike, i odavale su od modernog do izuzetno očaravajućeg i glamuroznog, do razigranog utiska. Kod Dolce & Gabbana kolekcije, primijetili smo velike okvire pokrivene šarenim nakitom preko cvjetnog dizajna, kao i par okvira u obliku ruku pokrivenih prstenovima.

Sunčane naočare u Philippu Pleinu bile su raskošne, slične D & G, sa istim zanimljivim bojama, ali dragulji su koncentrisani na vrhu naočara sa metalom.

Svijetleće naočare za sunce na Džeremi Skotu pokrivene su malim, bijelim nakitom duž dijela okvira oko stakala. Takođe smo vidjeli ovaj trend kod Coach 1941, Moschino, i Ashish.Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Bejewelled Sunglasses

18. Tanke metalne naočare

Tanki okviri od metala su delikatan izbor za sunčane naočare, ali i klasičan izbor za korektivne naočare. One mogu biti bezvremenske kao i prilično jedinstvene i sofisticirane. 

U Celine kolekciji, metal je bio posebna dekoracija, koja, iako nije pokrivala puni perimetar ružičastih stakala, bila je vidljiva sa strane i na mostu.

Balenciaga naočare koje prate ovaj trend napravljene su za korektivno nošenje, sa tankim pravougaonim staklima, u jednostavnom dizajnu koji nikada neće izaći iz stila.

U Monseu, vidjeli smo 'oversized' metalne naočare sa zaobljenim četvrtastim staklima sa prelaznom bojom - providno i ljubičasto.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Delicate Metal Frames Sunglasses

19. 'Semi-rimless' naočare 

Možda ovakve naočare pamtite kao trend za sve one koji nisu želeli da izgledaju kao da nose naočare, ali ovaj trend za 2018. godinu je nešto potpuno suprotno. Naočare su dizajnirane da bi istakle Vaš stajling.

U kolekciji Vivetta, na primjer, ivica, koja je bila samo na vrhu stakla, u biserno-bijeloj boji, je bila u kontrastu sa tamnim crnim staklima. Kod kolekcije Prabal Gurung-a, 'semi-rimless'  okvir je jedinstven, jer stakla nisu uokvirena u gornjem dijelu već na donjem dijelu.Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Semi Rimless Sunglasses

20. Naočare u sportskom stilu

Ako je Vaš stil više sportski i 'casual', bićete srećni da znate da je ovo jedan od trendova  za proljeće / ljeto 2018.

Stella McCartney predstavila je svoje vidjenje ovog trenda sa naočarima debljih okvira na vrhu, mostom i debljim staklima, pa podsećaju na sunčane naočale za snoubording.

Vidjeli smo slične naočare kod kolekcije Fenty x Puma by Rihanna, koji je u cjelini imao sportsku kolekciju. Naočare su unikatne, sa ispisanim brendom Fenti-a je bilo preko ručica i mosta.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Sporty Sunglasses

21. Žuta stakla

Kupovina sunčanih naočare za proljeće / ljeto 2018 sa žutim stakliima može biti hrabar izbor, jer žuta nije uvijek laskava boja. Međutim, kada funkcioniše, izgleda vrlo jedinstveno i neobično, i cijeli autfit ima akcenat na naočarima.

Topla žuta stakla bila su izbor u Aalto-u, gde su bila kombinovana sa acetatnim okvirima u toploj, tamnozelenoj nijansi. Ovaj dizajn izgledao je prirodno i meko, uprkos neobičnoj boji samih stakala. Vidjeli smo dosta žutih sočiva u Christian Dior, Rejina Pyo, Gucci, and Derek Lam, takođe.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Yellow Lenses Sunglasses

22. Braon stakla

Meka, braon stakla pristaju skoro svima, a odlično štite oči od jakog sunca. Druga prednost braon stakala je da omekšavaju sve što vidite, sa tonom sepije, pa čak i moderni dizajn izgleda malo manje grubo.

U Lacoste-u, smeđa stakla daju lijep kontrast velikom i modernom sivom okviru. Braon stakla su takodje prisutna i u kolekciji Ashish, sa naočarima sa crnim okvirom i puno sitnih dragulja.

Ovakva stakla smo takođe primijetili kod Altuzarra, Alice + Olivia, Phillip Plein, and Miu Miu.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Brown Lenses Sunglasses

23. Roza stakla

Jedan od načina da budete ženstvene i elegantne sa novim naočarima jeste da odaberete okvir sa rozim staklima, umjesto tradicionalnih boja kao što su crna ili braon.

Ogromne naočare u Fendiju imale su staklla napravljena od nekoliko različitih boja, ali je tamna i topla roza boja bila izuzetno lepa. U Rejini Pio, svijetla roza stakla su se savršeno uklopila sa nježnim metalnim okvirom u zlatnoj nijansi.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Pink Lenses Sunglasses

#24. Stakla ogledala

Stakla ogledala su definitivno trend i ove sezone, i naočare sa ovakvim staklima primijjetili smo u raznim kolekcijama. Ukoliko već nemate ovakve naočare - nabavite ih u 2018. godini. Odaju utisak samopouzdanja i jedinstvenosti.

Klasičan izbor od Paco Rabanne je par elegantnih avijatorki od metala sa srebrnim staklom ogledalom.
U Chanel kolekciji, naočare za sunce su malo više polarizovane, 'oversized' sa oblikom zvijezda, iako su napravljene od jednog stakla i povezane mostom.

Najradikalnijie naočare primijetili smo kod brenda Concept Korea - okruglog su oblika sa oštrim uglovima sa strane, pa takođe pripadaju i 'oversized' 'cat eye' trendu, a staklo ogledalo je sa bronzanim prelivom.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Mirror Lenses Sunglasses

25. Sunčane naočare bez okvira

Sunčane naočare koje nisu uokvirene izgledaju istovremeno i moderno i futuristički, ali i delikatno i jedinstveno, pa smo srećni što ih imamo među top trendovima za naočare za sunce za proljeće i ljeto 2018. godine. Sunčane naočare bez okvira za predstojeću sezonu dolaze transparentne i u boji, i izgledaju revolucionarno.

U kolekciji Fiodor Golan predstavljene su naočare u ljubičastom tonu.

Emporio Armani je takođe pokazao živopisne sunčane naočare, dok je Adam Selman prikazao nekoliko sunčanih naočara za proljeće 2018. koje su izdužene i pravougaone,i blago zatamnjene.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Rimless Sunglasses

26. Prozirne naočare

Prozirni okviri za sunčane naočale proljeće / ljeto 2018. nisu potpuno providni, jer imaju istu boju kao i stakla, savršeno se uklapaju u ukupni dizajn.

Versace je prikazao pastelno plave i ružičaste providne okvire, koristeći iste boje za stakla.

Sonia Rykiel je takođe prihvatila ovaj stil, otkrivajući pastelno plave i maslinasto zelene 'cat eye' prozirne okvire, dok je Gucci ovaj stil prikazao sa retro modelima naočara.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Transparent Frames Sunglasses


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.