Trendovi sunčanih naočara za 2018. godinu sa modnih revija

Što se tiče trendova za proljeće/ljeto 2018, na modnim pistama smo vidjeli najrazličitije i unikatne oblike, ali uglavnom su sunčane naočare bile velike - savršene za zaštitu očiju od ljetnjeg sunca. Bilo je nekoliko veličina naočara koje su predstavljene za proljeće/ljeto 2018., ali su sve bile u manjini u poređenju sa 'oversized' trendom.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends

Ključni dizajnerski elementi koje smo vidjeli su cat-eye okviri, u svim varijacijama, zajedno sa okruglim i pravougaonim oblicima, a materijali od kojih su izrađene naočare bili su razni, od plastike do metala, acetata kao i razne kombinacije ovih materijala. Primijetili smo i druge oblike i dizajn, jako jedinstvene naočare, sa zanimljivim i neobičnim oblicima, sci-fi inspiraciju ili puno sitnih detalja.

1. 'Oversized' 'cat-eye' sunčane naočare


Najveći trend za 2018. godinu je 'Oversized' 'cat-eye' okvir. Ovaj oblik je osnova u dizajnu sunčanih naočara za 2018. godinu, zato što lijepo djeluje na licu i savršeno odaje eleganciju i razigranost u isto vriijeme. Ove naočare su takođe pomalo retro, pa izgledaju jako stilizovano.

Cijela kolekcija Badgley Mischka bila je inspirisana šezdesetim godinama, od frizura do šminke i odjeće, tako da su velike sunčane naočare u transparentnom acetatu dodale pravi akcenat. Sličan efekat su imale naočare za sunce u Temperlei London u pastelnim bojama.

Kod kolekcije za naočare Laure Biagiotti, veliki 'cat-eye' okviri su veoma moderni, zahvaljujući oštrim ivicama na spoljnim krajevima, i prekrasnoj mješavini smeđe i ljubičaste boje preko čistog acetata.

 

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Large Cat Eye Sunglasses

2. Ekstremne 'cat-eye' sunčane naočare

Pojedini dizajneri su kreirali 'cat-eye' okvire koji su bili malo nagnutih uglova i oštre, kako bi se istakli u gomili sunčanih naočara za proljeće/ljeto 2018. Neke naočare su bile velike, dok su druge bile prilično male, što ih je učinilo da izgledaju oštrije i zanimljivije.

Možda su najpoznatije cat-eye naočare primijećene kod kolekcije Louis Vuitton-a. Dok ove sunčane naočare nisu naročito velike, njihovi krajevi su dugi i oštri, sa okvirom od metala i acetata koji izgledaju istovremeno sportski i retro.

Mogli smo se osloniti na Maison Margiela da će ove sezone, kao i svake sezone, dati maksimalnu dramu sa istovremeno 'oversized' i unikatnim 'cat-eye' naočarima u različitim bojama, sa jedinstvenim acetatom i staklima koja nisu uokvirena (pogledajte fotografiju).

Takođe smo vidjeli primjere ekstremnih i jedinstvenih 'cat-eye' okvira na pistama Emilio de la Morena, Moschino, Rochas i Erdem.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Extreme Cat Eye Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Extreme Cat Eye Sunglasses

3. Pravougaone 'cat-eye'


Pored ekstremnih 'cat-eye' okvira, koje su gotovo svi dizajneri prihvatili kao trend za proljeće/ljeto 2018. godine, hit su takođe pravougaone 'cat-eye' naočare. Ako želite da uživate u ovom retro-klasičnom stilu novih 'cat-eye' okvira, ali niste spremni za ekstremnu formu (trend broj 2), sigurno će vam se svidjeti pravougaone 'cat-eye' naočare.

U Ashley Villiams, pastelni plastični okviri u pravougaonom dizajnu malo su deblji, sa smeđim staklima koja se provide. Pravougaone 'cat-eye' u Acne Studios su veće, napravljene od tamnijeg acetata, sa pojedinim čvrstim i pojedinim obojenim okvirima.

Ovaj trend smo primijetili kod Anya Hindmarch, gdje su naočare napravljene od čvrstog, svijetlećeg metala.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Rectangular Cat Eye Sunglasses

4. Okviri sa više boja


Ako vam jedna boja sunčanih naočara nije dovoljna, možda bi vam se svidjeli okviri koji su napravljeni u kombinaciji od dvije ili tri boje, što je jedan od trendova sunčanih naočara za 2018. godinu.

Na primjer, u Marniu, zaobljena stakla su ugrađena u plastični okvir sa gornjom polovinom jedne boje (bijela, plava ili crvena), a donja polovina je providna.

Marco de Vincenzo okviri su jedinstveni, masivni,  pokrivaju gotovo pola lica, dizajnirani su u tri boje.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Multi-Colored Frames Sunglasses

5. Uske i izdužene naočare za sunce


Izuzetak od 'oversized' trenda za proljeće/ljeto 2018. je nekolicina okvira koji su bile izdužene i tanke - trend koji su snažno pokrenuli Instagram ifluenseri / modeli poput Belle Hadid.

U Prada kolekciji smo primijetili ovakve, kao i zaobljene 'cat-eye' i pravougaone sa metalnim okvirom u Miu Miu. U Sonia Rykiel, ramovi su bili izrađeni od crne plastike i bili su malo kosi, ali su ipak bili uski i izduženi.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Elongated, Skinny Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Elongated, Skinny Sunglasses

6. Male okrugle naočare

Bitlsi su besmrtni, a takođe su i male, okrugle naočare za sunce popularizovani od strane Johna Lennona. Vidjeli smo nekoliko interesantnih naočara inspirisanih ovim izgledom kao još jedan od trendova sunčanih naočara za ljeto 2018.

Primijetili smo Miu Miu sunčane naočare u svim oblicima i veličinama u metalnom okviru, ali su se naročito izdvojile male, okruglih stakala. Stakla su postavljena naročito blizu, a primijetili smo i dvostruki most.

Male, okrugle naočare u Valentinu su imale poseban efekat, jer su stakla napravljena od plavog ili crvenog toniranog materijala, a okvir koji ih okružuje pokriven je malim štapićima.

Na kraju, u Sportmak-u smo videli stilsku varijaciju na malim, okruglim staklima, dok je most je nagnut na gore.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Small Round Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Small Round Sunglasses

7. 'Oversized' okrugli okviri

'Oversized' naočare nude najbolju zaštitu od sunca,  kao i od pogleda. :) Ako želite mirniji i suptilniji izgled, okrugli okviri su takođe bili primijećeni na svim pistama, pored ugaonih i naočara upadljivog dizajna.

Kod Bottega Venete, na primjer, vidjeli smo tamne okvire od acetata sa ljubičastim sjajnim detaljima koje su sve pokrivale, od obrva do obraza.

Na pisti, Emilio Pucci modeli su nosili okvire od pastel acetata koji su bili okrugli i veliki, uz samo nagoveštaj 'cat-eye' efekta 60-ih zahvaljujući dodatnom materijalu iznad vrha stakala.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Oversized Round Sunglasses

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Oversized Round Sunglasses

8. Spuštene ručke

Iako je fokus u kolekcijama za proljeće/ljeto 2018. bio oko samih okvira, neki dizajneri su takođe postali kreativni sa ručkicama naočara. Trend koji je stvarno sjajan bio je iznenadno spuštanje ručkica, između okvira i ušiju.

Sunčane naočare u Coach-u bile su dramatično prevelike i pokrivene dekoracijama, ali najupečatljivije su bile spuštene ručkice. 

U kolekciji Francesca Scognamiglia, vidjeli smo i spuštene ručkice i 'oversized' dizajn, ali tu se sličnosti završavaju. Okviri su napravljeni od tankog metala, a stakla su providna, što je idealno za korektivne naočare. Ove naočare su jednostavne i sofisticirane, sa nagovještajem retro šarma.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Drop Temples Sunglasses

9. Četvrtaste naočare

Iako ovo nije primarni trend, nesporno je da četvrtasti okviri od prošle sezone i dalje ostaju trend na modnoj sceni. Četvrtasti okviri predstavljaju jedan od trendova za proljeće/ljeto 2018. za sve koji vole da izgledaju samopouzdano i oštro.

U Calvin Luo kolekciji, akcenat je bio na četvrtastim, braon naočarima, sa jedinstvenim okvirom koji je bio samo malo odvojen od stakala na spoljnjem uglu. Calvin Luo je sofisticirano i umetničko predstavio klasični četvrtasti okvir.

Angel Chen nam je dao četvrtaste naočare zajedno sa ponovljenom sci-fi vibom. Oštre ivice sunčanih naočara sa čvrstim crnim staklima su bile manje hipsterske, a više buntovničke.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Square Sunglasses

10. 'Oversized' avijatorke

Ako želite da se odlučite za neke od sunčanih naočara za proljeće/ljeto 2018. koji nudi više unisex i cool izgled, bićete srećni da znate da su avijatorke još uvijek u trendu, sa svim vrstama stakala, uključujući i klasična stakla ogledala. 

Velike avijatorke u Altuzarri su bile posebno lijepe zahvaljujući jedinstvenom obliku koji je stvorenod metalnog mosta.

U Chanel kolekciji smo primijetili neobičan oblik, pošto su reflektivna stakla povezana preko mosta dok i dalje imaju oblik avijatora.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Oversized Aviator Sunglasses

11. Brendirane sunčane naočare

Kada stavite par brendiranih sunčanih naočara, pustate da vaše oči postanu mjesto propagande, ovaj trend je jedinstven i definitivno nije za svakoga, ali je ipak tu. D&G sunčane naočare dolaze sa staklima u obliku D&G - oznaka slova samog brenda. Okvir je deblji i pokriven draguljima, u slučaju da su samo slova bila previše suptilna. :)

Christian Dior naočare su samo za nijansu manje ekstremne, sa "J'ADIOR" napisanim na vrhu ramova, tačno iznad mosta.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Branded Sunglasses

12. Naočare sa printom

Ako želite da se izdvojite i da budete nezaboravni gdje god da idete, onda bi naočare sa printom najkreativnih dizajnera za proljeće/ljeto 2018. trebale biti vaš prvi izbor.

Za Ashley Villiams, dizajn na sunčanim naočarima sa tankim acetatnim okvirima bio je jedinstven, ali i suptilan, sa cik-cak linijama i tačkama u crno-bijeloj boji.

Naočare za sunce Versace su bile prekrivene upravo takvim printom, i dodatno je ovaj print korišćen i za odjeću. Boje koje smo primijetili su svijetle nijanse žutog, narandžastog, zelenog ili crvenog, ukrašene crnim linijama. Ovaj print se slagao odlično sa retro, ​​'oversized' okvirima očiju oko očiju.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Printed Frames Sunglasses

13. Monohromatske naočare

Čvrsti okviri u neutralnim nijansama bili su daleko najzastupljeniji na modnim pistama, ali su pojednini dizajneri - naročito oni koji su se opredijelili za klasičnije oblike naočara - odlučili da naočare budu u svijetlim bojama.

House of Holland proslavlja proljeće i ljeto s svijetlim, neonskim ramovima od plastike. Koristili su sve vrste oblika koje su ikonske za predstojeću sezonu, kao što su 'cat-eye' i pravougaone, u nijansama od svijetloplave i jarke narandžaste.

U Elie Saab-u, sunčane naočare u boji za ljeto 2018. godine imale su interesantnu boju i dizajn. Naočare su bile 'oversized', četvrtaste, u bojama poput crvene, plave, žute i zelene. Boje su bile uparene sa monohromatskom odjećom.


Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Colorful Frames Sunglasses

14. Sci-Fi naočare

Ako se osjećate futuristički (ili retro-futuristički), možete se odlučiti za neke od najefektnijih sunčanih naočara za proljeće 2018. godine. Ovaj jedinstveni dizajn naočara će učiniti da izgledate kao sci-fi modna ikona. :)

Kolekcija u Gucci-ju bila je prilično inspirisana 80-im godinama, tako da je bilo vrlo zanimljivo vidjeti retro-futuristički dizajn naočara koje su pokrivale cijelu polovinu lica i ličile na robotski štit ili lični ekran.

Koche brend je bio inspirsan X-men-om sa crnim okvirom oko dugog horizontalnog staka.

Vjerovatno najudobnije naočare u ovom stilu bile su konkavne plastične naočare Rejina Pyo za 2018. koje su dale svakom licu futuristički 'feeling'.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Sci-Fi Sunglasses

15. Sunčane naočare sa dvostrukim mostom

Dvostruki most na naočarima za sunce je detalj koji datira iz kasnih 60-ih koji je i dalje aktuelan tokom godina u pojedinim kolekcijama. Često ga vidimo na unisex naočarima. Ovaj trend smo primijetilii u mnogim kolekcijama za proljeće/ljeto 2018.

Alexstorm je iskoristio ovaj trend jako kreativno, gdje je dio okvira oko četvrtastih stakala napravljen od smeđeg acetata, dok je dvostruki most izrađen od metala.

U kolekciji Alberta Ferretti, ekstremni 'cat-eye' trend bio je uparen sa dvostrukim mostom, za jedinstvenu, ali stilsku kombinaciju retro stilova.

Jedinstveniji primjer dvostrukog mosta primijećen je u Fendiju, gdje su poluprčasti acetatni okviri već bili interesantni, ali sjedeći visoko iznad obrva, umjesto toga je bio gornji most.

Takođe smo videli dvostruki most kod Tommy Hilfiger-a, Miu Miu, Prade, Self-Portrait i Giorgio Armani-ja.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Double Bridge Frames Sunglasses

16. 'Tortoiseshell' naočare od acetata

'Tortoiseshell' naočare od acetata predstavljaju jedan od trendova koji je već nekoliko sezona u centru pažnje, zahvaljujući njihovoj sposobnosti da omekšaju svaki izgled i njihovu prilagodljivost kada je u pitanju dizajn i boja. Bilo je nekoliko besprijekornih modela koji su na nov način prikazale ovaj trend za proljeće/ljeto 2018. godine.

U Topshop Unique su kombinovali više trendova, pa smo vidjeli kombinaciju 'cat-eye' sa okvirima žutih i smeđih tonova.

Dizajn je bio jedinstven i kod J.V. Anderson, gdje su stakla bila okrugla, a okviri od acetata 'oversized', tople boje, sa iznenadnom oštrom linijom na spoljnom dijelu okvira.

Još jedan brend koji je prikazao ovaj trend je Carolina Herrera, sa naočarima žute i smeđe kombinacije, i crne i sive.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Tortoiseshell Sunglasses

17. 'Blingy' naočare

Što se tiče ovog trenda, dizajneri su predstavili potpuno jedinstvene naočare. 

Naočare sa kristalima i cirkonima u ovoj sezoni bile su raznolike, i odavale su od modernog do izuzetno očaravajućeg i glamuroznog, do razigranog utiska. Kod Dolce & Gabbana kolekcije, primijetili smo velike okvire pokrivene šarenim nakitom preko cvjetnog dizajna, kao i par okvira u obliku ruku pokrivenih prstenovima.

Sunčane naočare u Philippu Pleinu bile su raskošne, slične D & G, sa istim zanimljivim bojama, ali dragulji su koncentrisani na vrhu naočara sa metalom.

Svijetleće naočare za sunce na Džeremi Skotu pokrivene su malim, bijelim nakitom duž dijela okvira oko stakala. Takođe smo vidjeli ovaj trend kod Coach 1941, Moschino i Ashish.Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Bejewelled Sunglasses

18. Tanke metalne naočare

Tanki okviri od metala su delikatan izbor za sunčane naočare, ali i klasičan izbor za korektivne naočare. One mogu biti bezvremenske, kao i prilično jedinstvene i sofisticirane. 

U Celine kolekciji, metal je bio posebna dekoracija, koja, iako nije pokrivala puni perimetar ružičastih stakala, bila je vidljiva sa strane i na mostu.

Balenciaga naočare koje prate ovaj trend, napravljene su za korektivno nošenje, sa tankim pravougaonim staklima, u jednostavnom dizajnu koji nikada neće izaći iz stila.

U Monseu, vidjeli smo 'oversized' metalne naočare sa zaobljenim četvrtastim staklima sa prelaznom bojom - providno-ljubičastom.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Delicate Metal Frames Sunglasses

19. 'Semi-rimless' naočare 

Možda ovakve naočare pamtite kao trend za sve one koji nisu željeli da izgledaju kao da nose naočare, ali ovaj trend za 2018. godinu je nešto potpuno suprotno. Naočare su dizajnirane da bi istakle vaš stajling.

U kolekciji Vivetta, na primjer, ivica, koja je bila samo na vrhu stakla, u biserno-bijeloj boji, bila je u kontrastu sa crnim staklima. Kod kolekcije Prabal Gurung-a, 'semi-rimless' okvir je jedinstven, jer stakla nisu uokvirena u gornjem dijelu već na donjem dijelu.Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Semi Rimless Sunglasses

20. Naočare u sportskom stilu

Ako je vaš stil više sportski i 'casual', bićete srećni da znate da je ovo jedan od trendova  za proljeće/ljeto 2018.

Stella McCartney predstavila je svoje viđenje ovog trenda sa naočarima debljih okvira na vrhu, mostom i debljim staklima, pa podsjećaju na sunčane naočale za snoubording.

Vidjeli smo slične naočare u kolekciji Fenty x Puma by Rihanna, koji je u cjelini imao sportsku kolekciju. Naočare su unikatne, sa ispisanim brendom Fenti-a je bilo preko ručica i mosta.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Sporty Sunglasses

21. Žuta stakla

Kupovina sunčanih naočare za proljeće/ljeto 2018. sa žutim stakliima može biti hrabar izbor, jer žuta nije uvijek laskava boja. Međutim, kada funkcioniše, izgleda vrlo jedinstveno i neobično, i cijeli autfit ima akcenat na naočarima.

Topla žuta stakla bila su izbor u Aalto-u, gdje su bila kombinovana sa acetatnim okvirima u toploj, tamnozelenoj nijansi. Ovaj dizajn izgledao je prirodno i meko, uprkos neobičnoj boji samih stakala. Vidjeli smo dosta žutih sočiva u Christian Dior, Rejina Pyo, Gucci, Derek Lam, takođe.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Yellow Lenses Sunglasses

22. Braon stakla

Meka, braon stakla pristaju skoro svima, a odlično štite oči od jakog sunca. Druga prednost braon stakala je da omekšavaju sve što vidite, sa tonom sepije, pa čak i moderni dizajn izgleda malo manje grubo.

U Lacoste-u, smeđa stakla daju lijep kontrast velikom i modernom sivom okviru. Braon stakla su takođe prisutna i u kolekciji Ashish, sa naočarima sa crnim okvirom i puno sitnih dragulja.

Ovakva stakla smo takođe primijetili kod Altuzarra, Alice + Olivia, Phillip Plein,  Miu Miu.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Brown Lenses Sunglasses

23. Ružičasta stakla

Jedan od načina da budete ženstvene i elegantne sa novim naočarima jeste da odaberete okvir sa ružičastim staklima, umjesto tradicionalnih boja kao što su crna ili braon.

Ogromne naočare u Fendiju imale su staklla napravljena od nekoliko različitih boja, ali je tamna i topla ružičasta boja bila izuzetno lijepa. U Rejini Pio, svijetla ružičasta stakla su se savršeno uklopila sa nježnim metalnim okvirom u zlatnoj nijansi.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Pink Lenses Sunglasses

24. Stakla ogledala

Stakla ogledala su definitivno trend i ove sezone, i naočare sa ovakvim staklima primijetili smo u raznim kolekcijama. Ukoliko već nemate ovakve naočare - nabavite ih u 2018. godini. Odaju utisak samopouzdanja i jedinstvenosti.

Klasičan izbor od Paco Rabanne je par elegantnih avijatorki od metala sa srebrnim staklom sa efektom ogledala.
U Chanel kolekciji, naočare za sunce su malo više polarizovane, 'oversized' sa oblikom zvijezda, iako su napravljene od jednog stakla i povezane mostom.

Najradikalnijie naočare primijetili smo kod brenda Concept Korea - okruglog su oblika sa oštrim uglovima sa strane, pa takođe pripadaju i 'oversized' 'cat-eye' trendu, a staklo ogledalo je sa bronzanim prelivom.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Mirror Lenses Sunglasses

25. Sunčane naočare bez okvira

Sunčane naočare koje nisu uokvirene izgledaju istovremeno i moderno i futuristički, ali i delikatno i jedinstveno, pa smo srećni što ih imamo među top trendovima za naočare za sunce za proljeće/ljeto 2018. godine. Sunčane naočare bez okvira za predstojeću sezonu dolaze transparentne i u boji, i izgledaju revolucionarno.

U kolekciji Fiodor Golan predstavljene su naočare u ljubičastom tonu.

Emporio Armani je takođe pokazao živopisne sunčane naočare, dok je Adam Selman prikazao nekoliko sunčanih naočara za proljeće 2018. koje su izdužene i pravougaone i blago zatamnjene.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Rimless Sunglasses

26. Prozirne naočare

Prozirni okviri za sunčane naočare proljeće/ljeto 2018. nisu potpuno providni, jer imaju istu boju kao i stakla, savršeno se uklapaju u ukupni dizajn.

Versace je prikazao pastelno plave i ružičaste providne okvire, koristeći iste boje za stakla.

Sonia Rykiel je takođe prihvatila ovaj stil, otkrivajući pastelno plave i maslinasto zelene 'cat-eye' prozirne okvire, dok je Gucci ovaj stil prikazao sa retro modelima naočara.

Spring/ Summer 2018 Sunglasses Trends: Transparent Frames Sunglasses


Napiši komentar

Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja.